Är lastbilsyrket ett bra jobb? 3 Fördelar och nackdelar

Att köra lastbil är ett av de yrken som många ser på med nyfikenhet. Detta traditionella jobb undrar många om de ska prova på. Som med alla jobb finns det gott om fördelar och nackdelar att överväga. Lastbilsyrket är dock inget  för alla, man måste förstå några viktiga punkter som kan hjälpa alla förstå om lastbilstransporter är ett bra jobb för dem. För att spara det bästa till sist, här är några nackdelar och fördelar av lastbilsyrket.

  1. Nackdelar:
    Långa timmar – Även om varje jobb kan kräva att arbetstagare arbetar långa timmar för att möta behoven hos kunder är truckkörning väl känt för långa rutter och långa dagar på vägen. Detta kan förvärras av det faktum att många förare lastar och lossar sitt gods själva. Lägg till den tid det tar att hålla lastbilen ren och välservad och att varje lastbilsförare kommer att lägga på ett anständigt antal timmar på det.
  2. Trötthet – Även om vissa människor väljer att gå in i lastbilsindustrin som bygger på en önskan att fly kontorsjobb i tråkiga kontorsmiljöer kan truckkörning vara tröttande. Körning kräver en stor mängd mental fokus och en överraskande mängd fysisk uthållighet. Körandet är verkligen krävande och är inte lätt på något sätt.
  3. Reserutter – Slingrande vägar, snötäckta berg och obekanta rutter är vad förare kommer att stöta på vid ett eller annat tillfälle. Även om det förväntas att jobbet kommer med långa resor är varje resa annorlunda och har sina egna unika utmaningar.

Fördelar:

  1. Tryggheten – Den goda nyheten är att om man kan hantera de långa timmarna och de höga krav resorna har  är det möjligt att upprätthålla en säker trygghet i denna typ av arbete. Företagen kommer alltid att behöva produkter för att hålla kunderna nöjda och åkarna ser till att man levererar och att leveransen kommer till deras plats i tid. Är man punktlig och konsekvent i sitt arbete så är åkarna och kunderna nöjda och anställningstryggheten finns där det behövs förare.
  2. Oberoende – I ett traditionellt arbete kan man ha upp till ett dussin människor som kritiserar din prestanda och berättar för dem hur man gör sitt jobb. I lastbilsindustrin är saker och ting lite annorlunda. De flesta förare arbetar med ett enda företag.
  3. Resandet – Även resor noterades i avsnittet “fördelar” eftersom denna aspekt av jobbet också är mycket givande. Lastbilsförare får möjlighet att se världen! – och få betalt för det. Reseaspekten av lastbilsindustrin inte bara tillåter föraren att se nya platser utan det ger dem möjlighet att träffa nya människor och skapa nätverk med fördelaktiga affärsrelationer. Men lastbilsindustrin är inte för alla. Lastbilskörning kan vara ett bra jobb om man tycker om att kunna resa, arbeta självständigt och fly traditionellt arbete
Posted in: