Trafikskolor

Listningar av så många trafikskolor som vi hittat med information om företagen samt uppdelade per del av Sverige.
Sveriges Trafikskolors Riksförbund (STR) är en organisation för trafikskoleföretag vilka bedriver yrkesmässig förarutbildning. STR har ca 630 medlemsföretag som driver ungefär 700 av Sveriges ca 800 trafikskolor.

STR bedriver ett långsiktigt arbete med en mängd frågor inom trafiksäkerhetsområdet i Sverige och Europa. Förbundets och dess medlemmars strävan är att med yrkeskunnande, saklighet och goda argument bidra till en förbättrad trafiksäkerhet. STR svarar på remisser avseende lagar och föreskrifter inom trafiksäkerhets- och förarutbildningsområdet.
Utvecklar och satsar även sedan ca 10 år på EcoDriving (sparsam körning) för personbil, tunga fordon, arbetsmaskiner samt tåg och har utbildat ca 70 000 förare. Ett nytt äffärsområde är STR YKB (Yrkeskompetensbevis), fortbildning av yrkeschaufförer.

Som medlem i Sveriges Trafikskolors Riksförbund, STR, har du möjlighet att, genom din lokalförening och STR, påverka såväl utvecklingen som trafikskolornas arbete inom förarutbildningen och i trafiksäkerhetsfrågor. Du får också rika möjligheter att utbyta erfarenheter med andra trafikskolor och trafiklärare i din lokalförening.