Unika transportalternativ

  1. -1

I dag är transport en oundviklighet. Oavsett om det är tåget du tar för att arbeta, en stor gul skolbuss, din fyradörrars sedan eller promenad är du ständigt beroende av olika former av transporter. För resenärer kan transporter vara ännu viktigare eftersom du inte skulle få mycket sett utan båtar, bussar och alla andra transportsätt som tillåter oss att förflytta oss. Om du letar efter ett annat sätt att resa så kolla in några av dessa egendomliga transportsätt.

Jeepney, Filippinerna

En anpassning av jeepar som användes av den amerikanska militären under andra världskriget är jeepneys som anses vara landets mest populära transportmedel. Det är delvis på grund av det stora antalet jeepneys som finns på vägarna vilket gör det till ett billigt och bekvämt sätt att komma runt. Dessa modifierade jeepar är ofta färgstarka och har två bänkar på insidan. Med Jeepneys kan det ta besökarna tag att vänja sig då var och en följer en viss väg vilket gör det svårt att upptäcka ditt stopp om du är obekant med området.

Hundsläde, Alaska

Men förmodligen inte idealiskt för dagliga transporter med detta unika färdsätt är inte bara begränsat till racing. I själva verket kan du se några av Alaskas sevärdheter och vilda djur på ett hundspann. Eller om du är särskilt intresserad av att lära dig om detta roliga och lurviga sätt att resa så finns det finns touralternativ som gör att du kan utforska kennlar och lära dig om metoder och även tillbringa tid med deras söta valpar! Hundspann är inte alltid det bekvämaste sättet att resa men besökare i Alaska kanske vill dra nytta av denna upplevelsen.

Tuc-tuk, Thailand

Om du planerar att besöka Thailand bör du överväga detta alternativ om du letar efter något mer unikt än en taxi. En korsning mellan en trehjulig motorcykel och en luftig taxi. Tuk-tuks har sitt ursprung i Thailand även om de nu används i flera andra länder, däribland Kambodja och Indien. Denna frigående vagn ger dig en bättre utsikt över staden och den unika strukturen av fordonet lovar en åktur som ingen annan. Var medveten om att förarna ibland kommer att blåsa dig på pengar så var beredd att pruta innan du börjar din tur.

Bambutåg, Kambodja

Kallas även en Norry eller en nori. Strukturen är ganska enkel med ribbor av bambu som går över hela ramen och bildar en plattform. En sak som gör att detta skiljer sig mycket från andra tåg. Om ett annat tåg hörs på banan eller två bambutåg korsar måste man demontera och göra det möjligt för den andra att passera. Fast dess långsamma hastigheten inte gör att detta är idealiskt för dem som inte har bråttom. Detta är ett prisvärt sätt att tillbringa en dag på för att utforska den vackra kambodjanska landsbygden.

Monte Toboggan, Madeira
-1

Besökare på Madeira behöver inte vänta på snö att åka på en slädtur. Monte Toboggan, som började som ett sätt att resa snabbt mellan Monte och Funchal i mitten av artonhundratalet fungerar nu som en av de mest spännande transportsätt du kan hitta. En korgmanick som har två platser och typiskt styrs av två män vilket garanterar en säker resa genom gatorna. Detta är en särskilt stort transportsätt för den äventyrliga eftersom släden kan gå upp till 45 km/tim.

Tunneltåg

Även om höghastighetståg inte kan vara mycket av en nyhet lovar jag att denna resa att vara minnesvärd. Det beror på att det här tåget korsar under Engelska kanalen vilket gör att de ombord passagerar mellan England och Frankrike. Tunneln under Engelska kanalen är 38 kilometer lång och med höghastighetståg som gör att du på ett roligt och spännande sätt att resa mellan två av Europas mest glamorösa länder. Hastigheten på tåget gör detta till en funktionell färdsätt medan det unika läget tillför stil vilket gör detta till en nödvändighet för alla som planerar en Europaresa.

 

Posted in: